WinkelmandjeAfrekenenUw klantgegevens

Tips & Tricks!

 

Op deze pagina vind u allerlei handige weetjes en tips voor uw huishoudelijke apparaten.
Deze lijst zal periodiek worden aangevuld, zodat u elke keer weer nieuwe tips en weetjes hier kunt vinden.

Wasmachine Wasmachine
 • Aansluitkabel

  Wasmachine, wasdroger of vaatwasser aansluitkabel verlengen? Aan te bevelen te gebruiken kabel is zogenaamde VMVL 3 x 2.5mm2, deze kabel is dik genoeg voor het afgenomen vermogen.

 • Afdichtingen

  Wasmachine gerepareerd? Pompafdichting vervangen of los gehad? Afdichtingsrubbers altijd invetten met zuurvrije Vaseline, verkrijgbaar bij de Drogist. Zo blijven de rubbers soepel en drogen minder snel uit, tevens stoot het vocht af.

 • Ontkalken

  Een wasmachine dient met regelmaat (twee keer per jaar) ontkalkt te worden. De ontkalker zorgt er voor dat uw machine in goede conditie blijft, uw was optimaal schoon en de energie rekening lager is door een betere warmteafgifte.

 • Manchet

  Met de sterk verbeterde waterkwaliteit en wasmiddelen blijven de manchetten zeer lang goed. U kunt de levensduur verlengen door na gebruik de wasmachine open te laten staan.

 • Pluizenfilter

  Uw wasmachine is voorzien van een pluizenfilter. Wij adviseren deze iedere twee maanden te reinigen en te ontdoen van pluizen. Een dichtgeslibd filter veroorzaakt mankementen aan uw wasmachine. Wie weet, misschien vindt u daar de ring die u al zo lang kwijt was.

 • Programmaklok

  Wasmachine programmaklok stuk?! Dit komt heel zelden voor en is vaak het zogenaamde "lekenoordeel" over wasmachines. Eén van de andere elektrische onderdelen in de machine is veelal de oorzaak van het vreemd of niet doen van de klok.Van boven tot geheel beneden zijn dat achteréénvolgend: Ontstoringscondensator, inlaatventiel, deurschakelaar, verwarmingselement, thermostaat, motorregelmodule of startcondensator, motor en tot slot de afvoerpomp.

 • Trillen

  Onnodig wasmachine lawaai, weglopers? Zogenaamde trillingsdempers, 4 dikke rubber schijven zorgen ervoor dat het geluidsniveau verdraagzaam wordt, ook voor de buren beneden. De machine blijft tevens netjes op z’n plaats blijft staan.

 • Verplaatsen

  (Was)machines (of andere zware apparaten) in huis verplaatsen is vaak lastig door het hoge gewicht. Zogenaamde lorry’s helpen u, uw sjouwwerkzaamheden te verlichten. Wasmachine verhuizen, maar geen originele transportbeugel of schroeven meer voorhanden? Demonteer het bovenblad en vul de vier binnenhoeken van de machine op met materiaal als karton/piepschuim/oude dekens. Plaats het bovenblad weer terug. U bent er nu van verzekerd dat uw machine heelhuids “overkomt".

 • Waterslot

  Wasmachine op zolder en geen directe afvoer onder de machine? Een zogenoemd waterblok tussen de toevoerslang en de tapkraan, kan veel onnodige waterschade voorkomen. Waterbloks zijn er in mechanische en elektrische uitvoeringen, beide soorten zijn heel snel en makkelijk te plaatsen. Ook hier geldt “Voorkomen is beter dan genezen."

Wasdroger Wasdroger
 • (Condens-)Afvoerslang

  De afvoerslang van een droger dient u zo kort mogelijk te houden, met een maximum van +/- 3 meter. Zijn de weersomstandigheden buiten koud en droog, dan heeft men last van voortijdige condensatie in de afvoerslang als deze te lang is, er komt dan water in de slang of machine te staan. Bij drogers met een condensopvangbak gebruikt u een condensslang. Deze dient voor het uitwendig en automatisch afvoeren van het condenswater van uw droger. Denkt u aan het soort slang, niet knikbaar! En maximaal 1-1.5 mtr., want er zit maar een klein pompje in de machine.

 • Combi-regelaar

  Wasmachine & wasdroger op één aansluitpunt? Qua totaal te gebruiken vermogen van beide machine’s kan en mag dit niet vanwege eventueel brandgevaar (oververhitting elektrische bedrading). Voor het gebruik van een trekschakelaar zijn er tweevoudige uitvoeringen verkrijgbaar, u heeft nu de mogelijkheid van de keuze, of wassen, of drogen. Voor het gebruik van twee machine’s op één stopcontact zijn er zogenaamde combi-regelaars, dit zijn tweevoudige stopcontacten met één hoofdaansluiting en een tweede geregelde aansluiting voor de wasdroger. Neemt de wasmachine veel vermogen af tijdens de verwarmingsperiode, dan schakelt de wasdroger die periode uit en gaat weer verder met het programma als het afgenomen vermogen van de wasmachine daalt. Deze uitvoering is echter alleen handig in gebruik als uw wasdroger niet vol-electronisch wordt geregeld.

 • Ruimtegebrek

  Ruimtebesparing van het grondoppervlak? Uw wasmachine en wasdroger zijn over het algemeen goed stapelbaar! Beide zijn hebben een breedte van 60cm. Is het bovenblad van uw wasmachine vlak tot aan de voorrand? dan zijn er koppelranden verkrijgbaar, universeel of origineel.

 • Pluizenfilter

  Iedere wasdroger is net als een wasmachine voorzien van een pluizenfilter. Het pluizenfilter van de wasdroger dient u echter na ieder gebruik te reinigen. Een verstopt pluizenfilter belemmert een goede beluchting van de was en leidt tot lange droogtijden en een hoog verbruik.

 • Verbruik

  Wasdrogers werken d.m.v. verwarming van lucht en gebruiken als zodanig veel stroom. U kunt de droogtijd en daarmee het verbruik gunstig beïnvloeden door de te drogen was zo optimaal mogelijk te centrifugeren.

Vaatwasser Vaatwasser
 • Kunststof

  Vermijdt het plaatsen van dunwandige bekers en kommen in de onderste korf, u vindt anders ooit een uitgezakt “puddinkje" over uw verwarmingelement heen. Dus kunststof maar liever in de bovenkorf. Probeer de kunststof onderdelen, zoals sproeiarmen en wieletjes zo nu en dan licht in te vetten met zuurvrije Vaseline. Zo drogen de onderdelen niet uit en hoeven zo minder vaak vervangen te worden.

 • Vet

  De grootste veroorzaker van ontstane klachten bij uw vaatwasser is vet, vooral het onderste deel van de machine, pomp, slangen, afvoerpomp en het zogenaamde labyrint is op de lange termijn niet “opgewassen" tegen het achtergebleven vet uit ons voedsel. Vaatwasmachinereiniger zorgt er voor dat de machine ook daar gereinigd wordt en optimaal schoon wast. Daarnaast is het verstandig om 2x per jaar de machine te ontkalken.

Stofzuiger Stofzuiger
 • Defect vaststellen

  Stofzuiger zuigt niet zo best, of geheel niet meer? De eerste controle, de machine of slangen en buizenstelsel? Zet de stofzuiger plat op de grond en ontkoppel de slang van uw machine, stekker in het stopcontact en aanzetten. Plaats uw hand op het inlaatgat van de machine en trek hem verticaal overeind. Kunt u de zuiger op deze wijze recht op plaatsen zonder dat hij van uw hand valt, dan is de zuigkracht optimaal, hij zuigt dan volledig vacuüm. De machine voldoet, de boosdoener is nu de slang, buis of zuigmond. U mist iets in huis? Dat zit gegarandeerd in de buis! Grepen en wartels van slangen zijn vaak los te koppelen, een stuk stevig draad door de slang en buis, of iets drastischer de bezemsteel, doen wonderen! Ook kan u de stofzuigerslang omgekeerd in een draaiende stofzuiger doen, hiermee wordt het zuigproces omgedraaid. Wil de machine echter zelf niet vacuüm zuigen, dan rest het probleem van stofzak (vervangen), filters (vervangen), kast-lekkage (afdichting controleren) of echt de motor (snoer of koolborstels vervangen).

 • Koolborstels

  Bij welk mankement ook aan een elektrisch apparaat, er wordt al snel gedacht aan versleten koolborstels. Draait de motor echt niet meer dan zijn de borstels inderdaad vaak versleten. Beide vrij kort? Dan inderdaad vervangen. Is echter één borstel versleten en de ander nog vrij lang, dan is het anker van de motor beschadigd. Het anker is bekleed met koperen lamellen, geplaatst midden op de draaiende as van de motor, waarvan er een of meer schade hebben geleden. Voor dat u nu de koolborstels vervangt dient u er voor te zorgen dat de lamellen voor zover als mogelijk weer glad worden gepolijst, anders heeft u geen lang plezier van de verrichtte arbeid.

 • Motorfilter

  Stofzuigerzak half vol en toch de vuilnisbak in, omdat de machine niet meer “zuigt"? Vervang dan even het zogenaamde motorfilter, dat is het filterdoek welk zich bevindt achter de stofzuigerzak, geplaatst tegen het motorcompartiment. Uw machine werkt dan weer optimaal.

 • Turboborstel

  Heeft u over het algemeen veel tapijt in uw huis liggen en het is een crime om al die pluizen en haren van de vloer te krijgen? De stofzuiger vertikt het? Is de zuigkracht van de machine op een goed niveau? De Turbo-borstel is dan de uitkomst! Deze borstel wordt aangedreven door de zuigkracht van de stofzuiger. Een roterende borstel draait de pool van het tapijt omhoog en zet dit over de totale breedte van de zuigmond open. Doordat het tapijt juist rechtop komt en niet naar beneden gedrukt kan de stofzuiger beter doen waar hij goed in is, …. stofzuigen.

 • Zuigkracht

  Nieuwe stofzuiger aanschaffen? Hoe hoger het wattage hoe beter de zuigkracht willen de verkopers u wijsmaken. Echter, het motorvermogen niet bepalend is voor de reële zuigkracht van de machine?! De bouw van de kast is bepalend in samenhang met de overige onderdelen als stofzuigerzak, filters, slang, buis en zuigmond. Stofzuigers gebouwd als zgn. sledemodel zijn voor hun zuigkracht sterk afhankelijk van stofzak en filters. Stofzuigers gebouwd als zgn. ketelmodel zijn hier veel minder “gevoelig" voor, daar de motor boven de stofketel geplaatst is, met veel minder vermogen ontstaat hierdoor toch veel meer zuigprestatie. Schoonmaak bedrijven gebruiken veelal ketelmodellen, niet voor niets.

 • Zuigmonden

  Gladde vloeren in huis en stofzuigen, wat een lawaai! Motor lawaai, gepiep en geknars over de vloer van de zuigmond! Parket & plavuizenborstels voorkomen deze extra ergernis. Dit zijn vrij open zachte borstelranden geplaatst onder een zuigmond maar ondersteund door rubber wieltjes. Geen krassen meer en stofzuigen met beperkt lawaai!

Volgende
Snelzoeken
 
Vul trefwoorden of uw typenummer in om een artikel te vinden.
Geavanceerd zoeken
Fabrikanten
Wij Accepteren
0 items
Munteenheden
Merken
merken