WinkelmandjeAfrekenenUw klantgegevens

Waar vind ik het typenummer van het apparaat?

 

Algemeen geldt: Op bijna alle electrische apparaten zit een typenummerplaatje waar het exacte typenummer te vinden is. Hieronder ziet u enkele voorbeelden, waar u het typenummerplaatje waarschijnlijk kunt vinden en welke nummers u nodig heeft.                            
Televisie
Meestal op de achterkant van het apparaat, middenonder. In dit voorbeeld is het merk METEC en het typenummer TV 100, zie afbeelding [1]. De omschrijving MultiMedia is slechts een modelnaam. Dit is meestal niet voldoende om te bepalen om welk apparaat het gaat. De term MultiMedia geeft aan welk soort apparaat het is. Dit is niet voldoende voor een evt. aanvraag. Voor een aanvraag svp het Typenr. doorgeven dat op het typenummer plaatje staat.
Afbeelding[1]
Video-camera
Meestal op de onderzijde van het apparaat. In dit geval is het merk Panasonic en het typenummer NVVS40EG, zie afbeelding [2]. Het seriennummer (op de afbeelding "Serial No.") is dus niet het typenummer!
Afbeelding[2]
Hifi-apparatuur
Meestal op de achterzijde van het apparaat. In dit voorbeeld is het merk Panasonic en het typenummer RXDS303, zie afbeelding [3].
Afbeelding[3]
GSM-telefoon
Meestal binnen in het apparaat onder de accu. U dient dus het apparaat te openen en de accu er uit te halen om het typenummerplaatje te kunnen lezen. In dit voorbeeld is het merk Nokia en het typenummer 6230, zie afbeelding [4]. De nummers [2], [3] en [4] zijn niet voldoende om het apparaat te kunnen identificeren.
Afbeelding[4]
Computermonitor
Meestal op de achterzijde van het apparaat. In dit voorbeeld is het merk Hitachi en het typenummer CM2098ME, zie afbeelding [5].
Afbeelding[5]
Digitale fotocamera
Meestal op de onderzijde van de camera. In het voorbeeld is het merk Olympus en het typenummer C220ZOOM, zie afbeelding [6].
Afbeelding[6]
Printer, Scanner, Fax
Hier moet men op zoek naar het typenummerplaatje. Het kan op de onderzijde, achterzijde of onder de klep te vinden zijn. In het voorbeeld is het merk Kyocera en het typenummer  FS3820N, zie afbeelding [7]. Het seriennummer [2] is niet voldoende om het apparaat te identificeren.
Afbeelding[7]
TFT-, LCD-, Plasma monitor
Meestal op de achterzijde van het apparaat. In het voorbeeld is het merk Hyundai en het typenummer L70S, zie afbeelding [8]. Als u met dit nummer niets kunt vinden, kunt u het evt. ook nog met [2] of [4], [3] en [5] zijn geen typenummers.
Afbeelding[8]
Kopier apparatuur
Hier moet men op zoek naar het typenummerplaatje. Het kan op de onderzijde, achterzijde of onder de klep te vinden zijn. In het voorbeeld is het merk Kyocera en het typenummer  FS3820N, zie afbeelding [9].
Afbeelding[9]
Fornuizen, Ovens
Hier moet men op zoek naar het typenummerplaatje. Het kan op de achterzijde of achter een klep te vinden zijn. In het voorbeeld is het merk Bauknecht. Voor het typenummer komen de volgende nummers in aanmerking: [1] Modell-Nummer [2] Ident-Nr. [3] F-Nr. [4] Service-Nummer Vooral bij de grotere huishoudelijke apparatuur is het belangrijk, het exacte typenummer te bepalen. Probeer bij twijfel dus alle nummers van het typenummerplaatje uit!
Afbeelding[10]
Strijkijzers
Meestal op de achterzijde van het apparaat. In het voorbeeld is het merk Krups en het typenummer 4346, zie afbeelding [10].
Afbeelding[10]
Vaatwassers
Hier moet u op zoek naar het typenummerplaatje. Deze is meestal te vinden op de rand van de deur of in de deuropening. In dit geval is het merk Bauknecht en het typenummer GSU3252DWS, zie afbeelding [11].
Afbeelding 11
Koffiezetters & ander kleinhuishoudelijke apparatuur
Hier moet men op zoek naar het typenummerplaatje. Dit kan op de onderzijde, achterzijde of onder een klep te vinden zijn. In het voorbeeld is het merk Siemens en het typenummer  TC91110002, zie afbeelding [12]. Bij sommige merken wordt het typenummer ook wel E-Nr. genoemd.
Afbeelding[12]
Magnetron
Meestal op de achterzijde of deuropening (inbouw) van het apparaat te vinden. In het voorbeeld is het merk Philips en het typenummer  AKB110PH, zie afbeelding [13]. [2] en [3] zijn geen typenummers.
Afbeelding[13]
Koelkasten
Hier moet u op zoek naar het typenummerplaatje. Het kan zijn dat het te vinden is op de zijkant, achterkant of soms verstopt achter een klepje of deurtje. In het voorbeeld is het merk Bosch en het typenummer (hier E-nr. genoemd) KUR184202, zie afbeelding [14].
Afbeelding[14]
Wasmachine & Droger
Hier moet u op zoek naar het typenummerplaatje. Het kan zijn dat het te vinden is op de zijkant, achterkant of soms verstopt achter een klepje of deurtje. In het voorbeeld is het merk AEG en het typenummer (hier E-nr. genoemd 607621022, zie afbeelding [15]. [2] kan ook gebruikt worden, echter is dit meestal een bepaalde serie apparaten, b.v. Lavatherm730. Beter is het om het E-Nr. of F-Nr. te gebruiken om het exacte apparaat te identificeren!
Afbeelding[15]
Volgende
Snelzoeken
 
Vul trefwoorden of uw typenummer in om een artikel te vinden.
Geavanceerd zoeken
Fabrikanten
Wij Accepteren
0 items
Munteenheden
Merken
merken